Каталог товарів
Каталог товарів
Авторизація
Агент 007™ » Огляди » IMOU Cruiser – цікава поворотна IP-камера від Dahua Technology

IMOU Cruiser – цікава поворотна IP-камера від Dahua Technology

Торгова марка IMOU вже переконливо зарекомендувала себе на ринку систем безпеки у якості виробника якісних й багатофункціональних камер відеоспостереження для домашнього використання. Асортимент продукції IMOU доволі великий і різноманітний: від найпростіших маленьких камер для спостереження, наприклад, за малою дитиною або залишеними самими вдома домашніми улюбленцями, до функціонально насичених домашніх pan/tilt камер, оснащених інтелектуальними функціями і двостороннім аудіозв’язком. Ми вже висвітлювали у своїх оглядах і ті, і інші: ось, наприклад, невелика стаття про IMOU Cue2 або розбір можливостей роботизованої інтелектуальної камери Ranger2. До речі, ми не даремно згадали саме про Ranger2. Дана камера дуже «зайшла» користувачам, і не лише завдяки своєму симпатичному зовнішньому вигляду, але й тому, що має багатий функціонал і, не дивлячись на вкрай демократичну ціну, оснащена розвиненим інтелектом. Зокрема, це, мабуть, єдина роботизована камера в ціновому діапазоні до 100 доларів, що здатна не лише виявляти рух, але й виконувати детекцію знаходження людини у кадрі. Більш того, камера не лише виявляє людину, але й відслідковує її переміщення, повертаючись вслід за нею, тобто має функцію автотрекінгу. А подібні можливості є навіть не у всіх професійних PTZ камер, а лише у флагманських моделей. Круто, чи не так? Єдине, що засмучувало користувачів – камера IMOU Ranger 2 призначена для використання лише у приміщеннях. Ми часто чули побажання реалізувати подібну модель з аналогічним функціоналом, але у варіанті вуличного виконання, із захистом рівня як мінімум IP65. Що ж, можемо, нарешті, зрадіти. Компанія Dahua Technology взяла до уваги ці побажання і випустила вуличну роботизовану камеру IMOU Cruiser. А до наших рук попала не просто ця модель, а її версія із розширенням 4 Мп - IMOU Cruiser 4Mp. І, звичайно, ми не могли втратити нагоду добре покрутити її в руках. Ну а результатом нашого «крутіння» став цей огляд, який ми хотіли б Вам представити.


Детальний огляд камери IMOU Cruiser 4Mp


Отже, IMOU Cruiser 4Mp – це насправді старший брат нашого маленького IMOU Ranger 2. Але це не просто копія, що здатна працювати на вулиці. Її функціонал було змінено з урахуванням специфіки використання. Але давайте про все по порядку.


Зовнішні характеристики


IMOU Cruiser 4Mp мало зовні нагадує свого молодшого брата. Скоріш за все, вона схожа на класичну професійну PTZ камеру середнього цінового діапазону, до якої для чогось хтось прилаштував 2 антети Wi-Fi. До комплектації камери також входить кутовий кронштейн, який можна використовувати для кріплення камери до стіни чи стовпа. Все як і у «дорослих» камер, єдина відмінність – і корпус камери, і кронштейн виконані з пластику. Незважаючи на це, кронштейн достатньо добре фіксує камеру і не справляє враження хлипкого, а корпус камери міцний, не скрипить і не виглядає крихким, при цьому маючи захист від пилу рівня IP66. Проте упускати її з висоти декількох метрів на землю ми не рекомендуємо.

Внешние характеристики


IMOU Cruiser 4Mp мало напоминает по внешнему виду своего младшего брата. Скорее она похожа на классическую профессиональную PTZ камеру среднего ценового диапазона, к которой кто-то зачем-то приделал 2 антенны Wi-Fi. В комплект поставки камеры даже входит угловой кронштейн, который можно использовать для крепления камеры к стене или столбу. Всё, как у «взрослых» камер, единственное отличие – и корпус камеры, и кронштейн выполнены из пластика. Несмотря на это кронштейн достаточно хорошо фиксирует камеру и не производит впечатление хлипкого, а корпус камеры прочен, не скрипит и не выглядит хрупким, при этом обладая пылевлагозащищенностью уровня IP66. Хотя ронять её с высоты пары метров на землю мы бы все равно не советовали.


Підсвічування


Перше, що привертає увагу при першому погляді на IMOU Cruiser – наявність двух типів підсвічування: інфрачервоного і білого світлодіодного. І це не просто так. Річ у тім, що IMOU Cruiser використовує технологію Full Color і систему інтелектуального підсвічування. Це дає можливість користувачу вибрати, як саме камера буде поводити себе із настанням темряви. Наприклад, якщо користувач хоче отримувати повноколірне зображення вночі – жодних проблем, із настанням ночі камера увімкне світлодіодну підсвітку і працюватиме у такому режимі до світанку, паралельно освітлюючи прилеглу територію. Проте, якщо постійне освітлення дратує користувача, він може включити інтелектуальний режим. Тоді камера у нічний час буде використовувати звичне інфрачервоне підсвічування, вмикаючи світлодіоди білого кольору лише у випадку виявлення руху. А можна і зовсім відключити біле світло, якщо користувач захоче, щоб порушник не був заздалегідь попереджений про те, що його помітили. Загалом – варіантів багато. До речі, у режимі виключно інфрачервоного підсвічення IMOU Cruiser, як і IMOU Ranger 2, дає доволі якісну картинку, на якій можна роздивитись дрібні деталі. Але і розподільна здатність у 4 Мп, звичайно, впливає – все ж таки, IMOU Cruiser це вулична камера, а відстані поза будинком достатньо великі, до того ж, і підсвічування розраховане як мінімум на 30 метрів.


Експлуатаційні характеристики: розподільна здатність, кут огляду, підтримка мережевих функцій


Якщо вас цікавлять детальні технічні характеристики, то IMOU Cruiser 4 Mp камерою із розподільною здатністю 4 Мп та 1/2.7-дюймовою матрицею з прогрессивною системою сканування. За рахунок використання даної матриці камера здатна вести трансляцію картинки з відмінною деталізацією і реалістичною передачею кольорів. Об’єктив відеокамери фіксований, із постійним фокусуванням у 3,6 або 6 міліметрів (залежить від конкретної моделі) і горизонтальним кутом огляду у 88/54 градуси (залежить від типу об’єктиву, відповідно). Ну і те, що не потравляє до куту огляду, можна побачити, лише повернувши камеру в потрібну сторону. До речі, кути повороту камери достатньо великі – від 0 до 355° за діагоналлю і від 0 до 90° за вертикаллю, що дає змогу їй практично не мати мертвих зон і навіть контролювати простір безпосередньо перед собою. У IMOU Cruiser передбачена підтримка режиму день/ніч, функція регулювання посилення (авто/ручна), HDR. Підключення до локальної мережі можливо як дротовим, так і бездротовим методом. Для дротового підключення передбачено порт RJ-45 (10/100Base-T), а для бездротового – вбудований Wi-Fi модуль (IEEE802.11b/g/n) з дальністю роботи до 120 м (на відкритому просторі). Виробник заявляє підтримку наступних мережевих функцій: HTTP, HTTPs, TCP, ARP, RTSP, RTP, UDP, SMTP, FTP, DHCP, DNS, DDNS, PPPOE, IPv4/v6, QoS, UPnP, NTP, Bonjour, 802.1x, Multicast, ICMP, IGMP. Цікавою особливістю IMOU Cruiser є можливість роботи у режимі точки доступу, що дозволяє користувачу, який підключився до неї, здійснювати онлайн-моніторинг або перегляд записів на MicroSD картці навіть за умови відсутності підключення до Інтернету.


Додаткові корисні функції


Однією із важливих фішок IMOU Ranger 2, що подобалась користувачам, була наявність у ній мікрофону й динаміку, а також можливість двостороннього зв’язку користувача з тими, кому не пощастило потрапити до поля зору камери. У IMOU Cruiser камера сама намагатиметься відлякати зловмисника, здійснюючи так звану активну протидію. Коли IMOU Cruiser виявляє вторгнення, вона активує сирену потужністю 110 дБ і вмикає світлодіоди білого кольору у режим мерехтіння. Ну і, звичайно, сповіщає власника про вторгнення за допомогою Push-сповіщення у додатку в мобільному телефоні. Власник, отримавши тривожне сповіщення, зможе підключитися до камери і поспілкуватися із порушником особисто. Якщо той не покине зону, що охороняється, вважаючи за краще не зв’язуватися з таким занадто активним пристроєм. Враховуючи наявність у IMOU Cruiser алгоритмів детекції людини у кадрі і достатньо просунутої системи налаштувань області виявлення, що скорочують до мінімуму процент помилкових спрацювань тривоги, дану камеру можна використовувати імпровізованого засобу захисту периметру Вашого заміського будинку, наприклад.


Пам'ять


Що стосується збереження відзнятого камерою IMOU Cruiser матеріалу, то тут все звично і стандартно для пристрою бренда IMOU. Камера може здійснювати запис або на встановлену в слот MicroSD картку об’ємом до 256 Гб, або в хмарне сховище IMOU, якщо користувач його передплатить. Ну і для любителів більш професійного рішення – підключена, як звичайна камера, IMOU Cruiser цілком штатно працює з відеореєстратором від Dahua. Якщо ви не знаєте, як це зробити – читайте цей матеріал, там все зазначено.

Підбиваючи підсумки, можна сказати, що у випадку з IMOU Cruiser 4 Mp компанія Dahua виготовила саме такий продукт, який хотіли отримати від неї користувачі. Тобто це той самий вуличний IMOU Ranger 2 – надійний, простий, нормально працюючий і не відволікаючий свого власника через дрібниці. Також той, що не боїться опадів та інших чинників навколишнього середовища. Приємними доповненнями стали функція активної протидії і подвійне інтелектуальне підсвічування, до додали велику кількість сценаріїв можливого застосування IMOU Cruiser 4 Mp і надали користувачам можливість гнучкого налаштування пристрою. І якщо для професійних систем відеоспостереження скоріш за все знайдуться інші, більш оснащенні і захищенні варіанти моторизованих камер, для непрофесійного користувача, просто бажаючого отримати максимум можливостей за мінімум витрат і забезпечити безпеку не надто заглиблюючись у тонкощі налаштування і встановлення, IMOU Cruiser 4 Mp стане справжнім подарунком. Отже, якщо Ви до сих пір не придумали, що подарувати близьким людям на Новий рік – ось маєте чудовий варіант. Адже що може бути важливішим у нашому шаленому світі, аніж безпека?

 

Хочете знати актуальні новини зі світу технологій для безпеки? ПІДПИСУЙТЕСЬ на наші TELEGRAM та YOUTUBE КАНАЛИ!

Увага! Використання матеріалів можливе лише при наявності посилання на наш блог.

 

 

 

Товар доданий в кошик
Перейти до оформлення